A Fundació Catalana Guimbarda necessitem la teva col·laboració per continuar amb els nostres projectes per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb pluridiscapacitat i les seves famílies. Pots fer la teva aportació regularment en qualitat de soci o fer una aportació puntual al número de compte:

ES47 0182 3067 1602 0033 5182

Fundació

La Fundació Catalana Guimbarda és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals i famílies de persones amb pluridiscapacitat.

La nostra Fundació presta dos serveis: l’escola d’educació especial i el centre de dia.

La nostra missió és atendre les necessitats educatives i sanitàries de les persones amb discapacitat. Així mateix, treballem centrats en les necessitats socials dels nostres alumnes i usuaris i de les seves famílies.

Els valors que ens defineixen són responsabilitat, empatia, confiança, realisme, cooperació, creixement, comunicació, qualitat, alegria, energia, tolerància, honestedat, aprenentatge i respecte.Història

Guimbarda va néixer l’any 1977 per donar resposta educativa a nens amb greus afectacions físiques, psíquiques i sensorials. Els primers anys estàvem instal·lats a uns barracons prefabricats que ens van permetre donar atenció als nostres alumnes. Ens vam convertir en el primer centre en atendre i educar a nens i nenes amb pluridiscapacitat.

Al juliol de 1985 vam fer el primer casal d’estiu de Barcelona adreçat a nens i nenes amb pluridiscapacitat, oferint-lo a alumnes d’altres centres.

El 1994 signem el primer concert educatiu amb el Departament d’Ensenyament per a nens i nenes de 3 a 18 anys. Paral·lelament, vam crear el primer centre d’atenció diürna pels nois i noies majors de 18 anys per tal de garantir un lloc adient a les seves necessitats en acabar l’etapa escolar. El CAE està subvencionat pel Departament de Benestar i Família.

L’any 2000 ens fusionem els pares i els professionals creant la Fundació Catalana Guimbarda i iniciant la construcció d’un nou edifici.

Paral·lelament, i desprès de sis anys de funcionament del CAE, es va dur a terme un nou projecte d’ampliació horària fins a les vuit del vespre, fent-nos càrrec així, de la higiene personal diària dels nois i noies. Aquest projecte es va presentar a l'ICASS com una alternativa a la residència, amb l'argument de que oferíem a les famílies i als seus fills/es una millor qualitat de vida. L’any 2002 vàrem aconseguir que ens acceptessin aquest projecte com una experiència pilot única a Catalunya, i fins ara, seguim essent els únics que oferim aquest servei quan a horari i funcionament.

L’any següent inaugurem un nou edifici que compartíem l’escola i el centre d’atenció diürna.

A causa de l’augment d’alumnes i usuaris tant a l’escola com al CAE, se'ns van quedar petits els espais acabats d’estrenar, i l’any 2006 edifiquem una nova planta, que ens permetia tenir uns espais més amplis, cofinançats altra vegada una part per l'ICASS i l'altra a compte de la nostra fundació.

A partir de l’any 2008 vam començar a oferir serveis adreçats a les famílies, com els respirs de cap de setmana, l’esplai dels dissabtes, el grup de pares, els tallers de germans i el d’avis.

L’any 2010 estrenem un nou espai molt esperat per tots, la Sala Multisensorial.

L’any 2012 hem continuat ampliant els espais del centre, amb un gimnàs molt assolellat, i millorant l’accessibilitat a la planta superior amb un ascensor.

L’any 2014 vam inaugurar l’espai d’hidroteràpia amb el Tanc de Hubbard.